5 4 2010 3 uur

Nu de prop er op zit, kan de cowling op maat gemaakt worden. Vanaf de voorste rand van de firewall heb ik een lijn van 2" afgeplakt, die weer overgenomen kon worden op de bovenste cowling, en daarna afgezaagd. Dat was vrij simpel, maar de aansluiting van het bovenste en onderste deel is van Van's-epoxy kwaliteit. Pet dus. Dit gaat veel tijd kosten om mooi te maken.

7 en 8 4 2010 6 uur

Gewerkt aan de cowling. Scharnieren op de bovenste helft geboord. Daarmee wordt de cowling aan de firewall vastgezet. Het idee is dat als je de scharnierpen eruit trekt, de cowling dan makkelijk loskomt. Geprobeerd om de aansluiting onder de prop mooi te krijgen, maar dat gaat nog wat extra tijd kosten.

12 en 13 4 2010 6 uur

Gewerkt aan de pasvorm van de onderste cowling.

18 4 2010 4 uur

Oliedeurtje in de cowling gemaakt. Een Hartwell latch en een verzonken scharnier zorgen er voor dat alles mooi glad blijft. Verder de horizontale scharnieren op de onderste cowling geboord.

24 t/m 29 4 2010 10 uur

De hele week bezig geweest met het verder pasmaken van de cowling. Kap erop, kap eraf..... enzovoorts. De pin die de scharnieren bij elkaar houdt gaat door de firewall naar de inlet duct. Daar moet ik nog een manier vinden om 'm vast te zetten. Behalve met klinknagels zet ik de scharnieren extra vast met Sikaflex. Ik had nog een halve tube en primer over van het lijmen van de canopy. Zoals verwacht liet een proefstukje zien dat de hechting tussen epoxy en aluminium heel goed is.

30 4 2010 6 uur

Laatste scharnieren geplakt en geklonken. Daarna de beugel gefabriceerd waarmee de cowling aan het neuswiel vastzit. Bovendien moet zit de cowling vol met pinholes, en die moeten allemaal opgevuld worden voordat er geprimed kan worden.

9 5 2010 8 uur

Gewerkt aan het mooi vlak maken van het olieluikje. Ilse heeft het met tape beschermde luikje erin gezet en daarna volgesmeerd met het blauwe wonderspul. Nadat het uitgehard was voorzichtig eruit gehaald en de randjes weer mooi afgewerkt.