Mijn naam is Victor Kruis; ik woon in Breda, ik ben muzikant van beroep, en wel hoboïst. Mijn vriendin Ilse heeft een atelier wat gespecialiseerd is in de verkoop en reparatie van blaasinstrumenten.
E
igenlijk heb ik nooit zo vreselijk veel belangstelling gehad voor de luchtvaart. Wel hadden we thuis een abonnement op een tijdschrift waarin regelmatig geadverteerd werd voor een proefles op een Cessna. Dat viel me wel op, en ik nam me voor om dat ooit nog eens te gaan doen, maar uiteraard had ik toen het geld er nog niet voor.

De echte vonk ontstond pas jaren later door het Discovery programma "A plane is born". Daarin werd de bouw van een Europa gevolgd en bovendien nam de presentator ook nog eens vlieglessen. Dat maakte het wel erg bereikbaar. In april 2004 hebben Ilse en ik een afspraak gemaakt bij een vliegschool, en we konden tegelijkertijd een proefles maken. Na de proefles besloten we ook even binnen te lopen bij Vliegclub Seppe, 'de gezelligste vliegclub van Nederland'. Om een lang verhaal kort te maken, daar hebben Ilse en ik allebei ons PPL(A) vliegbrevet behaald. Na het behalen van mijn brevet begon ik me te oriënteren en er serieus werk van te maken : een eigen vliegtuig bouwen, een Van's RV7A!