De Hobopagina

 
Home
Bio
Hoboles
Links
Van's RV7A

 

Victor Kruis begon op 11-jarige leeftijd met hobospelen bij René Snijers en Toon Hendrikx. Zijn vakstudie begon hij aan het Rotterdams Conservatorium bij Maarten Karres. Na het eindexamen Docerend Musicus vervolgde hij zijn studie aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam waar Han de Vries zijn docent was. Daar haalde hij in 1995 het diploma Uitvoerend Musicus.

Op dit moment is hij aktief als freelance hoboïst in vele ensembles, van Het Nederlands Theater Orkest, het Maestro Jules Orkest, tot het kamerorkest Continuo, de Marinierskapel, Holland Orkest Combinatie, het Parnassos Ensemble en het Mulder Consort. Hij is regelmatig te gast bij Het Zeeuws Orkest, en ook is hij een veelgevraagd gast in programma's als Nederland Zingt. Bovendien vormt hij samen met de pianist Rien Balkenende een duo, en is hij althoboist en hobo d'amore speler in het Aulos Consort. Hij is vaak te horen in schoolconcerten waar hij samen met vier andere musici Het Zeeuws Blaaskwintet vormt wat het zelf muziek maken voor jongeren promoot.

Het lesgeven is altijd zijn grote passie geweest. Het zelf ontwikkelen van lesmateriaal maakt daar een groot onderdeel van uit. Vanuit die interesse heeft hij zich gespecialiseerd in het toepassen van moderne digitale technieken gecombineerd met het geven van traditionele hobolessen. Vele nieuwe uitgaves van onbekende muziek, maar ook vele popliedjes zijn door hem geschikt gemaakt voor het spelen op de hobo.

Hij geeft hoboles op de muziekscholen van Bergen op Zoom, Etten Leur, Breda en op De Zeeuwse Muziekschool.

Naast het hobospelen is het vliegen, en het bouwen van zijn eigen vliegtuig zijn grote hobby.


Foto: Peter Nientied