De hobopagina

 
Home
Bio
Hoboles
Links
Van's RV7A

 

Victor geeft aan allerlei soorten leerlingen hoboles. Hieronder een opsomming:

 

Kinderen vanaf zeven jaar

Voor jonge kinderen met kleine handen is er de speciale kinderhobo: een hobo waar veel minder kleppen op zitten. Deze hobo speelt makkelijker en is bovendien niet duur. Dit instrument kan gehuurd worden bij Atelier Broeke in Breda

Weinig mensen kennen dit instrument en er is nog steeds geen methode voor ... tot nu dan. Ik heb zelf een methode ontwikkeld die de jongste kinderen helpt te leren spelen op dit spannende instrument.

Jeugd Anouk, Rihanna of Robbie Williams op hobo? Jazeker, dat kan heel goed... bovendien klinkt het mooi. Ik zorg er voor dat de jeugd dit gewoon op de hobo kan spelen.
Volwassenen

Ooit hoboles gehad, maar langzamerhand merk je dat bepaalde dingen minder makkelijk gaan dan vroeger? Soms is een beetje bijsturing net dat kleine duwtje dat nodig was om weer lekker in het orkest mee te spelen.

Ook 'omscholing' is mogelijk. Als je al jaren bijvoorbeeld dwarsfluit speelt, is de motoriek al goed ontwikkeld. Maar hoe moet je het riet in je mond houden?

 

 
Senioren

Altijd al van gedroomd, maar nooit de tijd gehad? Het is nooit te laat om te beginnen. Het is waar, volwassenen leren misschien niet zo snel als kinderen, maar ze zijn vaak heel erg gemotiveerd. En inderdaad, ik geef ook les aan mensen van boven de 65 die voor het allereerst begonnen zijn met het maken van muziek.

 

Althobo
Hobo d'amore
Het lijkt wel op de hobo, maar het heeft toch zijn eigen speelmanieren, rieten en problemen. Jarenlange ervaring met de Mattheus- en Johannespassies, en als althoboist en d'amorespeler in vele orkesten hebben ervoor gezorgd dat ik alle geheimen van deze beide instrumenten over kan brengen.  

Hoborieten

Als je net begint heb je natuurlijk ook rieten nodig. Die maak ik voor je, en als je wat meer gevorderd bent mag je het zelf gaan leren. Ook maak ik rieten voor de hobo d'amore en althobo.

 

 

Victor Kruis geeft les op de muziekscholen van Breda, Etten Leur, Roosendaal, Bergen op Zoom, en de Zeeuwse Muziekschool (op de lokaties Zierikzee, Goes en Middelburg).
Voor een proefles kunt u contact opnemen met de betreffende school, maar ook direct met mijzelf.

Daarnaast is het beperkt mogelijk om privéles te volgen. Mail daarvoor naar : victor@hobopagina.nl